DANNY VAN DER ELST

De Belgische fotograaf Danny Van der Elst won de juryprijs in de categorie « professional » van de « Flash-Expo » wedstrijd, georganiseerd door de stad Vichy (Frankrijk).

Dit jaar geeft de wedstrijd de kans aan zowel professionele als amateurfotografen om hun werk te exposeren tijdens het nieuwe fotofestival «Portrait(s)», dat verscheidene tentoonstellingen onderbrengt in de stad. Onder de tentoongestelde kunstenaars zijn bijzondere werken van Jérôme Bonnet, Sarah Moon, Denis Rouvre en Dorothée Smith te zien.

De serie van portretten van Danny Van der Elst maakt deel uit van een persoonlijk project genaamd «Girls». De jonge vrouwen die op de foto’s worden getoond, doen terugenken aan een persoon of een gebeurtenis die een bepalende emotionele invloed op hun leven heeft gehad. De meisjes zijn zichzelf, natuurlijk, zonder make-up, styling of andere accessoires.

Sommige beelden van het « Girls » project vielen al in de prijzen of werden reeds geëxposeerd in bijvoorbeeld Tour & Taxis (voor «Fotofever»), in Gent en ook in diverse Belgische culturele centra.

Het werk van de 17 geselecteerde fotografen wordt tentoongesteld tot 1 september 2013 in Vichy.
Meer over het project op  www.dannyvanderelst.be en over de tentoonstelling op www.vichy-expo.com

Comments are closed.